skoljobb.se

Jobb och karriär

Det är viktigt att planera din karriär för att följa upp den på bästa möjliga sätt. För att lyckas, oavsett om du jobbar för ett företag eller är egen företagare, så bör du ha grundläggande idéer om hur du vill gå till väga. 

Att analysera sina styrkor och svagheter är en bra start på vägen för att få en blick över vilken inriktning du ska välja i karriärsvalet. Tänk igenom och utvärdera dina kunskaper så kommer du lättare att se dina styrkor respektive svagheter. 

Utgå ifrån att ingenting är omöjligt att nå. Vad är ditt drömscenario och formulera det som ett konkret mål. Personer som är framgångsrika, oavsett vilket yrke de är verksamma i, är otroligt fokuserade på sina mål. Du måste veta vart du vill komma livet innan du försöker nå dit. 

 

Skriva CV

Det finns många sätt hur man ska skriva CV, men det kan vara svårt att vet hur man ska börja. För att snabbt komma igång är det viktigt att förbereda sig. 

Börja med att samla ihop information om dig själv. Leta fram dina anställningsbevis, betyg och referenser. Anpassa alltid ditt CV efter jobbet du söker.
Läs mer 
 

Exempel på CV

Ibland kan det vara svårt att komma igång med att skriva ett CV, och då kan det vara bra att se vad andra har gjort. 

Här har du ett exempel på hur ett CV kan se ut.
Läs mer 

 

Så lyckas du med din jobbansökan

En bra jobbansökan är mycket viktig om du vill få jobbet du söker. Tänk på att din ansökan är arbetsgivarens första intryck av dig.

Ta därför tid på dig, tänk noga över vad du vill få sagt i din ansökan och på vilket sätt det kan hjälpa dig att få jobbet.
Läs mer 


 

Länktips

Länktips till olika sidor med bra innehåll inom skola och förskola. 
Läs mer