skoljobb.se

logga

Biträdande rektor Norrtälje kommuns särskilda undervisningsgrupper

Regioner
Utgår

2022-12-02

Ansök nu

Biträdande rektor Norrtälje kommuns särskilda undervisningsgrupper

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid och bästa möjliga vardagsliv för alla invånare. Sök till oss om du vill vara med och påverka!

Om tjänsten

Vi söker en biträdande rektor som vill utmana invanda mönster och som vill vara delaktig i utvecklingen i de särskilda undervisningsgruppernas verksamhet. De särskilda undervisningsgrupperna på Långsjöskolan och Wigulfskolan är en mindre verksamhet med elever från årskurs 1 till 9 inom autismspektrumet. Vi ser att du som söker tycker om att arbeta med barn med särskilda behov och som ser glädje, trygghet och struktur som de viktigaste delarna i arbetet.

Arbetsbeskrivning

Tillsammans med rektor kommer du att leda och vidareutveckla verksamheten genom ett tydligt och inspirerande pedagogiskt ledarskap. Genom god insikt i skolans styrdokument och systematiska kvalitetsarbete leder du medarbetare och arbetslag i deras utveckling både enskilt och kollektivt. Medarbetaransvar och ekonomiskt ansvar ingår i tjänsten. Tjänsten är förlagd till två skolor, Långsjöskolan som ligger i Rimbo och Wigulfskolan som ligger i Norrtälje. 

Tjänsten innefattar: 

 • Schemaläggning och utveckling av verksamheten. 

 • Systematiskt kvalitetsarbete och Systematiskt arbetsmiljöarbete 

 • Medarbetaransvar för resursklass på Wigulfskolan och Långsjöskolan samt rekrytering av tjänster. 

 • Ingå i ledningsgrupp och elevhälsoteam för de båda skolorna 

 • Ingå i Norrtälje kommuns rektorsgrupp.

Kvalifikationer

Vi söker dig med lärarexamen och som har minst fem års erfarenhet av att arbeta inom skola. Merparten av denna tid ska ha skett inom en verksamhet fokuserad på elever med särskilda behov. Arbetar du, eller tidigare har arbetat, som skolledare eller i annan chefsroll är det meriterande. Likväl är genomförd rektorsutbildning ett plus i kanten. 

Då vi hela tiden försöker hitta nya möjligheter och vägar när det gäller digitala läromedel och digitalt lärande ser vi gärna att du har goda kunskaper inom dessa områden samt ett öppet sinne för att testa nya vägar fram till målet. 

Våra skolor har i ett nära samarbete med Norrtälje kommuns centrala elevhälsa där vi tillsammans har utformat bildstöd och anpassningar av lärmiljön i alla klassrummen.  

Då vår skola är inriktad på att arbeta med lågaffektivt bemötande som metod, behöver du vara en person som kan bibehålla lugnet i stressiga situationer och bidra med din kompetens till vårt arbetssätt. 

En god förmåga att samarbeta kommer att ligga som grund för ditt arbete samtidigt som du kommer att behöva driva egna frågor på ett självständigt sätt. Vi löser tillsammans de problem som uppstår och självklart tar du dig an problem på samma sätt som vi gör, lösningsorienterat och kollegialt. Då jobbet medför författande av olika typer av dokument behöver du kunna uttrycka dig mycket väl i det svenska språket, såväl i skrift som tal. 

Om arbetsplatsen

Både Långsjöskolan och Wigulfskolan har en rektor respektive biträdande rektor samt ledningsgrupp där arbetslagen är representerade.  

Långsjöskolan är en åk. 4-9 skola med ca 450 elever placerad mitt i Rimbo och nära Långsjön. På skolan har vi tre grupper placerade i kommunövergripande särskilda undervisningsgrupper, en för mellanstadiet och två på högstadiet.  

På Långsjöskolan lagas all mat på plats och vi har ett aktivt Trygghetsteam och ett pågående rastprojekt för att öka trygghet och trivsel. Skolan har ett eget bibliotek med en bibliotekarie.  

Wigulfskolan är en åk. F-9 skola med cirka 250 elever i utkanten av centrala Norrtälje.

Skolan är belägen i ett naturskönt område med närhet till vatten och fina natur- och strövområden. Detta medför att vi arbeta mycket med natur, miljö och hållbarhet i fokus. 

Vid en undersökning av vad eleverna tycker är det bästa med skolan svarade de: 

 • Maten – Elever beskriver det som att även de som tidigare aldrig åt i matsalen nu äter varje dag. Köket har varit nominerat till årets medarbetare i Norrtälje kommun 2020. 

 • Lärarna – Eleverna beskriver att lärarna skapar starka relationer till alla elever då varje årskurs ”bara” har två klasser. Lärare i praktiska och estetiska ämnen undervisar ”hela skolan” vilket skapar en god kontinuitet. 

 • Omgivningen – Eleverna beskriver att de uppskattar omgivningen med badplats, elljusspår och naturskyddsområde inom 500 meter från skolan. Skolan och fritidshemmet nyttjar skogen och badplatsen såväl på vintern som på sommaren med allt från bad till skridskoåkning och kanotpaddling. 

Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Anställningsform

Heltid tillsvidare 100% Semestertjänst. 

Tillträde datum 230109 

Urvalsarbete och intervjuer sker löpande under annonseringstiden. 

Publicerat:

2022-11-18

Sista ansökningsdag:

2022-12-02

Typ:

Pedagogiskt arbete

Tjänst:

Rektor- Biträdande Rektor

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Ort:

Norrtälje

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

Rektor Långsjöskolan

Annika Ireblad, annika.ireblad@norrtalje.se, 0175-740 41

Rektor Skederids skola och Wigulfskolan

Erik Nord, erik.nord@norrtalje.se, 0176-71920

Företrädare för Skolledarförbundet

Bobo Börjesson, bobo.borjesson@norrtalje.se, 0176-747092

Facklig representant Ledarna

Knut Nygaard, knut.nygaard@norrtalje.se, 0176-71936

Facklig representant Lärarförbundet

Maria Lindgren, maria.lindgren@norrtalje.se, 0176-71639

 

Om Norrtälje kommun

Norrtälje är en trygg kommun med drygt 63 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll.

 • Se en film om hur det är att bo i Norrtälje kommun. https://www.youtube.com/watch?v=EFbsYquBZyY

 • Ungefär 3 450 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare, där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar.

 • Vi NPF-säkrar (neuropsykiatriska funktionsnedsättning) våra skolor och förskolor, utvecklar ett hållbart samhälle för alla och satsar på att vara en rökfri kommun att bo och arbeta i.

 • På vår webbplats kan du läsa om vår vision Global livsstil – lokalt liv. https://www.norrtalje.se/varvision

 • Norrtälje kommun ingår i finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något av minoritetsspråken alternativt annat språk.

 • Ansökningshandlingar till denna tjänst är att betrakta som offentliga handlingar som vi kan komma att lämna ut på begäran.

 • Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.

 • Skapa en profilsida hos oss! På så sätt blir det enklare att söka våra tjänster. Länk till profilsida

Dela detta jobb

logga
Biträdande rektor Norrtälje kommuns särskilda undervisningsgrupper

Norrtälje kommun - Barn- och utbildningsförvaltningen