skoljobb.se

logga

Förskollärare till Västertorp förskola

Regioner
Kategorier
Utgår

2022-12-11

Ansök nu

Förskollärare till Västertorp förskola

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid och bästa möjliga vardagsliv för alla invånare. Sök till oss om du vill vara med och påverka!

Om tjänsten

Till vårterminen söker vi förskollärare till Västertorp förskola. Hos oss finns engagerad och välutbildad personal som arbetar inriktat med utomhuspedagogik. Vi erbjuder en rolig, lärorik och trygg utbildning. Förskolan har nära till skog och grönområden och erbjuder rymliga lokaler och fin utemiljö.Vi är engagerade pedagoger som med våra olika talanger hjälps åt att skapa en rolig och lärorik tid på förskolan. Vår undervisning sker inomhus och utomhus och våra lokaler är anpassade för lek och lärande. Barnen får därigenom möta olika utmaningar och möjligheter till att utforska i våra lärorika lekmiljöer som finns inomhus, på vår stora fina förskole gård samt skog och natur. Det finns även ett stort vindskydd på förskole gården som vi kan använda både för undervisning och sittplats när vi äter.

Samtliga avdelningar har i samarbete men Norrtälje Naturcentrum inriktat sig på arbetet med utomhuspedagogik.

Varje arbetslag består av förskollärare och barnskötare som tillsammans bildar en bra balans där allas kompetenser tas tillvara och håller en hög kvalité med fokus på barns utveckling och lärande. Vår målsättning är att ha två förskollärare per avdelning. Uppdraget som förskollärare och barnskötare ser olika ut. Pedagogers förhållningssätt till barnen är att inte ge färdiga lösningar utan tillsammans söka svar, skapa lärmiljöer och vara kreativa. Pedagogerna ska ge barnet värme och generositet utan att ställa villkor och kunna möta barnet i förhandling och dialog.

Arbetsbeskrivning

Hos oss möts du av engagerade pedagoger som har höga förväntningar på det kompetenta barnet. På Västertorp förskola arbetar vi för att skapa en tillgänglig förskola för samtliga barn. Vi erbjuder en verksamhet där vi har ett barns perspektiv, där barnen kan utveckla sin identitet ihop med en delaktighet som ges på förskolan med andra barn och vuxna. Utifrån barnens intresse skapar vi gemensamt en utforskande miljö för utveckling och lärande. Vi arbetar aktivt med att utveckla vår pedagogiska miljö och dokumentation, där pedagogisk dokumentation är en viktig del i det systematiska kvalitetsarbetet. Till stöd i vårt dokumentationsarbete använder vi vår lärplattform Unikum. 

Barnen på vår förskola har rätt att mötas med respekt. De ska uppleva en trygg förskola där engagerade, medforskande och nyfikna pedagoger utmanar barnens tankar och funderingar. För att varje barn ska bli bekräftad, få känna sig betydelsefull, få göra sin röst hörd och kunna påverka sin vardag delas barngruppen upp i mindre grupper, både inne som ute. 

Kvalifikationer

Förskollärarexamen och lärarlegitimation. Studerande till förskollärare kan få anställning enligt skollagen sista terminen i väntan på examen och legitimationen. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet till befattningen. 
Det vi söker är en förskollärare som:

  • Vill vara med och utveckla vår förskola

  • Har barnen i fokus

  • Är engagerad nyfien och medforskande

  • Är väl fortrogen med förskolans läroplan

  • Är van att arbeta med digitala verktyg i projekt

  • Är intresserad av barns lärprocesser och utveckling

  • Är van att arbeta med pedagogisk dokumentation och i projekt

  • Har lätt att samarbeta med andra

  • Du är bra på att formulera dej i tal och skrift

  • Du är uppdaterad på aktuell forskning inom förskolans område

Vi  söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning. Precis som vi har du också ett barnrättsperspektiv i ditt dagliga arbete, i enlighet med barnkonventionen.

Om arbetsplatsen

Västertorp förskola ingår i Rimbo västra förskoleområde där även Bålbro förskola, Håsta förskola, Närtuna förskola och Rånäs förskola ingår.  Förskolan har tre åldersindelade avdelningar som arbetar med inriktning på utomhuspedagogik. Det går ca 60 barn på förskolan och vi är tolv pedagoger. Förskolan har tillagningskök. 

Vi finns på Drevvägen 11 i Rimbo

Anställningsform

Heltid. Tillsvidare

Tillträde januari 2023 eller enligt övernskommelse 

Urvalsarbete och intervjuer sker löpande under annonseringstiden.

Publicerat:

2022-11-18

Sista ansökningsdag:

2022-12-11

Typ:

Pedagogiskt arbete

Tjänst:

Förskollärare

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Ort:

Norrtälje

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

Biträdande rektor

Louise Desell, louise.desell@norrtalje.se, 0175-740 38

Rektor

Kerstin Henriksson, kerstin.henriksson@norrtalje.se, 070-2365893

Lärarförbundet

Sabine Rauch, sabine.rauch@norrtalje.se, 0175-74058

 

Om Norrtälje kommun

Norrtälje är en trygg kommun med drygt 60 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll. 
Ungefär 3 450 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar. Just nu NPF-säkrar vi våra skolor och förskolor och utvecklar hållbara stadsdelar. Norrtälje kommun är en rökfri kommun.
• Dyk in på vår webbplats och läs mer om vår vision Global livsstil – lokalt liv. https://www.norrtalje.se/info/kommun-och-politik/organisation-och-styrning/var-vision/ • Norrtälje kommun ingår i finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något minoritetsspråk eller annat språk.

Dela detta jobb

logga
Förskollärare till Västertorp förskola

Norrtälje kommun - Barn- och utbildningsförvaltningen