skoljobb.se

Lärare F-3 till Söraby skola

Företag Växjö kommun
Regioner
Utgår

2022-11-30

Ansök nu

Lärare F-3 till Söraby skola

Om tjänsten

Söraby skola är en låg- och mellanstadieskola med omkring 310 elever. Vi har vår verksamhet i nyrenoverade lokaler i samhället Rottne. Skolan är organiserad i arbetslagen fritidshem och årskurserna F-3 och 4-6. Vi strävar efter att vara en skola i framkant och fr.o.m. hösten 2022 är vår skola en VI-skola med studenter i alla arbetslag inklusive fritidshemmet. Till hösten kommer vi även att delta i ett projekt tillsammans med LNU i praktiknära forskning som kommer att pågå under två år. Söraby skolas målsättning är att ge alla elever en god grund för framtiden. Det handlar både om kunskaper och grundläggande värden. Vi värnar om en god kontakt mellan skolan och hemmet. För raster och aktiviteter har vi en stor skolgård med bland annat multiarena, klätterställning, rastbod och olika gungor. Vi har även ett rörelseråd bestående av elever och personal som ordnar med lekar och aktiviteter. Vårt bibliotek ligger centralt beläget mitt i skolan där vi kan träffa på vår skolbibliotekarie när hon inte är ute i klasserna. Skolan har även tillgång till en stor sporthall som används både under skoltid och fritidstid. På Söraby skola jobbar vi för att våra elever ska trivas och lyckas i sitt skolarbete. Söraby skola är en skola att utvecklas positivt i för både elever och personal. På Söraby skola arbetar en kompetent personalgrupp, ett härligt gäng som tillsammans skapar det bästa för våra elever och tillsammans arbetar ni för att skapa goda lärmiljöer utifrån elevens bästa i fokus. Vi söker dig som vill vara en del i detta gäng och som kan bidra till trygghet och trivsel samt hög måluppfyllelse för våra elever. Du kommer att tillhöra arbetslag F-3 där du är delaktig i arbetslagsmöten och skolans utvecklingsarbete. Du planerar och genomför undervisningen självständigt och tillsammans med närmaste kollega med stöd av arbetslaget. Du har regelbunden kontakt med elevernas vårdnadshavare och genomför utvecklingssamtal en gång per termin.

Din profil

Vi söker dig som har examen/lärarlegitimation och är behörig att undervisa i F-3. Du är en skicklig pedagog med god didaktisk förmåga och har en medveten tanke kring din roll som pedagog. Du utövar ett tydligt ledarskap och arbetar strukturerat utifrån gällande styrdokument och ett professionellt förhållningssätt. Utvecklingsarbete ser du som något positivt. Du tar ansvar för och skapar ett gott arbetsklimat med en lugn, trygg och tillgänglig lärmiljö. Du ser och möter elevers olika behov utifrån deras olika förutsättningar och är skicklig på att anpassa undervisningen och skapa goda relationer med så väl elever, vårdnadshavare som kollegor. Du har också ett intresse av att arbeta med digitala verktyg i undervisningen. Du som söker har: - ett genuint intresse för barns lärande och en passion för ditt yrke. - förmåga att se och möta varje elev utifrån elevens förutsättningar. - en positiv inställning och kan bidra till utveckling av verksamheten. - ett professionellt förhållningssätt. - ett flexibelt arbetssätt och kan samarbeta i arbetslag och inom enheten. - en varm och öppen personlighet samt förmåga att sätta gränser. -ett intresse av att arbeta med digitala verktyg. -förmåga att skapa ett gott arbetsklimat med engagemang, nyfikenhet och trygghet i gruppen och du ser och möter elevers olika behov utifrån deras olika förutsättningar. Vi ser gärna att du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

 

Anställningen

Omfattning

Heltid

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Tillträde

Tillträde 2023-01-09

Antal tjänster

1

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum

2022-11-30

Referensnummer

UTBF 529/22

Kontakt

Gun Albinsson Bloom

Rektor

0470-796503

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare nås via kontaktcenter

0470-410 00

Övrig information

Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet. Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se). Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3). För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet. Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på https://pedagog.vaxjo.se. Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Dela detta jobb

Lärare F-3 till Söraby skola

Växjö kommun