skoljobb.se

Lärare i fritidshem Lammhult skola

Företag Växjö kommun
Regioner
Utgår

2022-12-06

Ansök nu

Lärare i fritidshem Lammhult skola

Om tjänsten
Lammhults skola är mångkulturell F-9 skola med cirka 385 elever. Skolan ligger mitt i möbelriket, där det finns ett rikt näringsliv. Skolan omges av natursköna områden och sjöar där man kan förlägga delar av sin undervisning. En nya skola är under byggnation och i januari 2023 kommer skolans verksamhet att samlas i nya ändamålsenliga lokaler.

Vi söker två lärare med inriktning mot arbete i fritidshem, gärna med behörighet i ämnena musik eller idrott och hälsa. I tjänsten ingår att planera, genomföra och följa upp undervisningen på fritidshemmet. Fritidshemmet kommer från och med vårterminen 2023 vara uppdelat på två avdelningar, Rubinen/Smaragden och Opalen. Rubinen/Smaragden för de yngre barnen (F - åk. 1) och Opalen för de lite äldre (åk. 2-6).

Som lärare i fritidshem ansvarar du för undervisningen på fritidshemmet och tillsammans med övrig personal på fritidshemmet utvecklar ni verksamheten. Du arbetar på ett medvetet sätt för att stimulera och väcka elevernas nyfikenhet och lust att lära under hela skoldagen. I ditt arbete lyfter du fram och utvecklar elevernas olika förmågor. Lärarna inom F-3 och lärarna på fritidshemmet arbetar tillsammans i ett gemensamt arbetslag runt eleverna. Hos oss är alla elever, allas elever och alla elever är unika. Vi arbetar utifrån att alla elever ska ha det bra under hela dagen här på skolan. 

Vi söker dig som har idéer och drivkraft att utveckla undervisning och verksamhet! Vi arbetar aktivt med utveckling av vår verksamhet och har gjort stora framsteg. Nu vill förstärka vårt lag med två kollegor och fortsätta vårt arbete med att skapa Sveriges bästa skola! Välkommen med din ansökan!

Din profil
Vi söker dig som är legitimerad lärare med behörighet för arbete i fritidshem alternativt har examen  och legitimation som fritidspedagog. Du har erfarenhet av undervisning i fritidshemmet och du är väl insatt i fritidshemmets uppdrag och styrdokument, Lgr 22, och kan omsätta dem i praktiken. 

Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet. Vi värdesätter särskilt förmågan att samarbeta, ta initiativ och att anpassa ditt agerande till växlande behov och situationer. Du ser olikheter som styrkor och vi värdesätter att du har förmåga att skapa bra relationer till föräldrar och kollegor. Du behöver god förståelse för vikten av ett systematiskt kvalitetsarbete samt ha vilja och förmåga att driva skolutveckling tillsammans med kollegor och skolledning. Har du erfarenhet av förändringsarbete är det meriterande.

Vi månar om fritidshemmets kompletterande uppdrag och vill ge eleverna en varierad undervisning på fritidshemmet med tonvikt på rörelse och estetiskt skapande. Därför ser vi gärna att du har behörighet att undervisa i ämnet Musik eller Idrott och hälsa. Vi ser gärna att du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

Anställningen

Omfattning

Heltid

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Tillträde

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Antal tjänster

2

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum

2022-12-06

Referensnummer

UTBF 521/22

Kontakt

Ingela Aksell

Rektor

0472-268305

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare nås via kontaktcenter

0470-410 00

Övrig information

Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet. Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se). Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3). För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet. Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på https://pedagog.vaxjo.se. Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Dela detta jobb

Lärare i fritidshem Lammhult skola

Växjö kommun