skoljobb.se

Lärare i fritidshem till Söraby skola

Företag Växjö kommun
Regioner
Utgår

2022-12-04

Ansök nu

Lärare i fritidshem till Söraby skola

Om tjänsten

Söraby skola är en låg- och mellanstadieskola med omkring 310 elever. Vi har vår verksamhet i nyrenoverade lokaler i samhället Rottne. Skolan är organiserad i arbetslagen fritidshem, och årskurserna F-3 och 4-6. Vi strävar efter att vara en skola i framkant och fr.o.m. hösten 2022 är vår skola en VI-skola med studenter i alla arbetslag inklusive fritidshemmet. Till hösten kommer vi även att delta i ett projekt tillsammans med LNU i praktiknära forskning som kommer att pågå under två år. Söraby skolas målsättning är att ge alla elever en god grund för framtiden. Det handlar både om kunskaper och grundläggande värden. Vi värnar om en god kontakt mellan skolan och hemmet. För raster och aktiviteter har vi en stor skolgård med bland annat multiarena, klätterställning, rastbod och olika gungor. Vi har även ett rörelseråd bestående av elever och personal som ordnar med lekar och aktiviteter. Vårt bibliotek ligger centralt beläget mitt i skolan där vi kan träffa på vår skolbibliotekarie när hon inte är ute i klasserna. Skolan har även tillgång till en stor sporthall som används både under skoltid och fritidstid. På Söraby skola jobbar vi för att våra elever ska trivas och lyckas i sitt skolarbete. Söraby skola är en skola att utvecklas positivt i för både elever och personal. Vi söker dig som vill och är intresserad av att tillsammans med vår arbetslagsledare för fritids driva utvecklingsarbetet framåt utifrån det goda som redan finns. Vi har ett fritidshem som alltid strävar framåt när det gäller personal- samt elevutveckling. Vi har ett positivt förhållningssätt till digitalisering, kreativitet samt den organiserade lekens viktiga betydelse. När du arbetar på vårt fritidshem, tillhör du en genuin grupp som är där för elevernas lärande och har ett intresse för att möta varje elev utifrån deras personligheter. Du kommer utifrån styrdokumenten självständigt och tillsammans med andra planera och genomföra aktiviteter på fritidshemmet. Du kommer att tillhöra en av våra 3 fritidsavdelningar. Förutom pedagogiken arbetar du också med ett aktivt elevhälsoarbete utifrån det salutogena förhållningsättet för att säkerställa att våra elever mår bra och känner sig trygga. Tjänsten innebär, förutom arbete på fritids, att bedriva rastverksamhet av god kvalitet och tillsammans med övriga lärare arbeta som ett team kring eleverna under skoltid men givetvis blir din huvudsyssla i vårt fantastiska fritidshem.

Din profil

Vi söker dig som är legitimerad lärare i fritidshem och brinner för verksamheten. Har du några års erfarenhet är det meriterande. Du behöver vara lösningsorienterad och flexibel och se värdet av ett väl fungerande fritidshem där kvalitet går före kvantitet. Du har förmåga att skapa ett gott arbetsklimat med engagemang, nyfikenhet och trygghet i gruppen och du ser och möter elevers olika behov utifrån deras olika förutsättningar. Varmt välkommen med din ansökan!

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

 

Anställningen

Omfattning

Heltid

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Tillträde

Tillträde 2023-01-09 eller enligt överenskommelse

Antal tjänster

1

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum

2022-12-04

Referensnummer

UTBF 528/22

Kontakt

Gun Albinsson Bloom

Rektor

0470-796503

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare nås via kontaktcenter

0470-410 00

Övrig information

Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet. Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se). Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3). För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet. Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på https://pedagog.vaxjo.se. Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Dela detta jobb

Lärare i fritidshem till Söraby skola

Växjö kommun