skoljobb.se

logo

Lärare till Naturskolan

Regioner
Utgår

2022-12-01

Ansök nu

Lärare till Naturskolan

Utbildningskontoret i Sollentuna kommun ansvarar på utbildningsnämndens uppdrag för skolformerna förskola, grundskola, grundsärskola, gymnasieskola och gymnasiesärskola.

Totalt finns cirka 19 000 folkbokförda barn och elever i kommunen. Vår vision är att bli Sveriges bästa skolkommun. Framför oss ser vi en skola där undervisningen håller hög kvalitet och stimulerar alla elevers kreativitet och lärande. En skola där vi har höga och positiva förväntningar på oss själva och våra elever och där alla elever och personal trivs och känner sig trygga. I våra skolor ska eleverna uppnå utmärkta studieresultat och utveckla de kompetenser och förmågor som krävs för framtida studier och yrkesliv.

Till avdelningen stöd och utveckling söker vi nu en lärare till vår Naturskola. Verksamheten har sin bas på Väsby gård vid Järvafältet.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som lärare på Naturskolan planerar du och genomför temadagar för alla grund- och grundsärskolor i kommunen, utomhus alla årstider. Du ansvarar för planering och samordning av Sollentunas NTA-arbete (Naturvetenskap och teknik för alla).

I tjänsten ingår även att planera och genomföra utbildningar, både digitalt och fysiskt för pedagoger på våra skolor och att skapa och utveckla pedagogiskt material.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig med högskoleutbildning med inriktning naturorienterande ämnen och formell utbildning inom utomhuspedagogik i kombination med erfarenhet som arbetsgivaren bedömer lämplig. Du behöver ha erfarenhet av att leda arbete med barn och ungdomar utomhus alla årstider. Önskvärt är också att du har erfarenhet av att samordna NTA arbete, undervisa i säkerhet och leda plurrningsövningar.

Meriterande är utbildning och erfarenhet av ekonomihantering, utbildning i tecken som stöd och tidigare erfarenhet av att arbeta på Naturskola.

Du har god samarbetsförmåga och ser möjligheter i att samverka med andra aktörer inom och utanför kommunens verksamhet. Du behöver kunna kommunicera tydligt och ha förmågan att presentera komplexa frågor på ett enkelt sätt. Vi tror också att du är flexibel, självgående och arbetar på ett strukturerat sätt mot gällande tidsramar.

Eftersom tjänsten kan innehålla tunga lyft ser vi att du har förmåga att hantera fysiskt ansträngande arbete.

B-körkort erfordras.

 

Vi erbjuder

Vi erbjuder ett viktigt och lärorikt uppdrag i en stark skolkommun. För oss är det viktigt att våra medarbetare har ett hållbart arbetsliv och kan kombinera ett professionellt arbete med familj och fritid. Vi arbetar också för att alla medarbetare får utvecklas i sin roll och att kompetenser tas till vara.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 80%.

 

Välkommen med din ansökan!

Med engagemang växer vi tillsammans – vi skapar värde och gör Sollentuna lite bättre varje dag. Vi vill ge dig möjligheten att kunna påverka, utvecklas, växa i din yrkesroll och trivas med kollegor. Vi söker dig som är nytänkande, ansvarstagande och välkomnande. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Välkommen till oss! 

Dela detta jobb

logo
Lärare till Naturskolan

Sollentuna kommun