skoljobb.se

logga

Specialpedagog

Regioner
Utgår

2022-12-10

Ansök nu

Specialpedagog

Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter

Vi söker dig som brinner för att arbeta elevnära i små verksamheter med elever/grupper i behov av särskilt stöd. Du kommer att vara den viktiga bryggan mellan förskola och skola.

Som specialpedagog har du helhetsbilden för skola och förskola vad gäller pedagogisk kartläggning av utmaningar och möjligheter i den kontext barnet/eleven befinner sig i. Du upprättar och följer upp handlingsplaner på både elev- och gruppnivå samt handleder och stöttar arbetslag i arbetssätt och metoder. Du är även ett stöd i att utveckla våra verkamheter och skapar goda lärmiljöer som främjar elevers lärande. Uppdraget som specialpedagog hos oss innebär att samordna resurser och insatser för elever i behov av särsklit stöd. Du ingår i elevhälsotemet och har nära till samarbete med kollegor. Det finns redan en specialpedagog att samarbeta med inom förskolan. Du är en viktigt samordnande del i kommunikationen mellan skolan och externa parter såsom BUP, Psykiatripartner mfl.

Din arbetsplats

Välkommen ut till landsbygden! Våra skolor och förskolor ligger i natursköna miljöer där vi har åkerlandskap och skogen runt hörnet. På Askeby och Bankekind skolor går ca 250 elever från förskoleklass upp till åk 6. Vi har två fritidsavdelningar på respektive skola. Våra skolor och fritidshem arbetar aktivt med att skapa en lärandemiljö som präglas av trygghet, lärande och delaktighet. Åkerbo förskolor sträcker sig i ett område mellan Bankekind via Vårdsberg, Askeby, Linghem, Örtomta upp till Gistad med sammanlagt nio förskolor. På våra förskolor möter du ett lärande som präglas av trygghet och delaktighet. Utforskande, innovation och nya idéer som ger barnen förutsättningar att möta framtiden uppmuntras. 

Hos oss värnar vi om relationer, trivsel och glädje. Vår personal är mycket engagerade och vi har ett tydligt elevfokus där eleven alltid står i centrum i allt vi gör. För oss är det viktigt att vi arbetar tillsammans mot gemensamma mål. Alla är lika viktiga!

Du som söker

Vi söker dig som har en specialpedagogexamen samt erfarenhet av ett pedagogiskt uppdrag inom förskola /skola och  som vill tillhöra ett härligt gäng! 

Du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket. Detta för att du i ditt arbete ska organisera och genomföra arbetet så att elevena får stöd i språk-kommunikationsutevcklingen.

Du har ett positivt förhållningssätt och tillför entusiasm, energi och glädje i arbetet med våra barn/elever. Du har en god förmåga att skapa delaktighet och goda relationer med elever,kollegor och vårdnadshavare. Du är en engagerad person som brinner för elever och deras lärande i i stundtals utmanande kontexter. Du är trygg i dig själv och ser relationer i dess rätta perspektiv. Vidare är du självgående i ditt arbete och tar egna initiativ. 

Övrig information

Tillträde: 2023-01-01

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 10339

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Dela detta jobb

logga
Specialpedagog

Linköpings kommun