skoljobb.se

Spekerödskolan söker fritidslärare/ fritidspedagog - Är du vår nya kollega?

Regioner
Utgår

2022-12-11

Ansök nu

Spekerödskolan söker fritidslärare/ fritidspedagog - Är du vår nya kollega?

Stenungsund, det goda samhället med framtidstro och utveckling med människan och naturen i centrum.

Stenungsunds kommun är en expanderande kustkommun med cirka 27 000 invånare, ett starkt näringsliv, boendemiljöer nära havet och goda kommunikationsmöjligheter. Kommunen har ett välutvecklat kultur- och föreningsliv samt bra förutsättningar för friluftsliv och rekreation. Helhet, öppenhet, delaktighet och insyn är kommunens ledord.

Kommunens vision är att vi ska bli 35 000 invånare år 2035. Stenungsunds kommun ingår i Göteborgsregionens kommunalförbund som är ett forum för samarbete och erfarenhetsutbyte samt i ett antal andra mellankommunala samarbeten.

Kommunen är organiserad i en förvaltning med fyra sektorer. Sektor Utbildning omfattar förskolor och grundskolor med tillhörande skolbarnomsorg, grundsärskola, gymnasium, vuxenutbildning samt Kultur- och fritid.

Spekerödskolan är en nyfiken, engagerad och lärande organisation. Vi tror på våra elevers förmåga att lära och möjlighet att lyckas. Vår skola utgår från ett systemteoretiskt perspektiv där alla; elever, vårdnadshavare och personal ses som viktiga delar i en gemensam helhet.

Vårt förhållningssätt på skolan präglas av tanken om barns rätt till utbildning och utveckling snarare än av skolplikt. Eleverna ska ges möjlighet att lyckas, tillåtas lära av misslyckanden, övervinna svårigheter samt känna tillhörighet till gruppen.

På Spekerödskolan så arbetar vi tillsammans i en skola för alla. Tillgängligt lärande med en bred undervisningsbas är viktigt för att skapa lärglädje och elever som mår bra. Fokus i vår verksamhet är elevernas trygghet, lärande och utveckling.

Arbetsuppgifter:

Vi letar efter en medarbetare som kan bidra till vår verksamhet med sin profession, kreativitet och inspiration! Att se fritidshemmet som en viktig kugge i skolan och driva/utveckla fritidshemmets verksamhet i team är viktigt för oss.

I rollen som fritidslärare/fritidspedagog hos oss ansvarar du för att planera, undervisa och utvärdera eleverna i vårt fritidshem. Utifrån läroplanen och våra styrdokument skapar du en miljö i fritidshemmet som syftar till att stärka våra elever i såväl deras kunskapsutveckling som i deras personliga utveckling. Du ska arbeta nära skolans personal för att skapa en röd tråd i elevens hela skoldag så att skola och fritids hänger samman. Vi eftersträvar att se oss som en gemensam enhet på skolan.

Som fritidslärare/fritidspedagog hos oss ska du också arbeta för att erbjuda våra elever en meningsfull fritid. I det ingår det att uppmuntra till allsidiga kontakter, social gemenskap och att stärka grupprelationer.

En viktig del i ditt uppdrag är arbetet med fritidshemmets och enhetens kvalitetsarbete. Du vill utveckla fritidshemmets uppdrag, mål och arbetsmetoder. Du arbetar också tillsammans med personalen i arbetslaget för att barns inflytande, delaktighet och eget ansvar utvecklas i skola och fritidshemsomsorgen.

Vi tror att du är duktig på kommunikation och samspel med såväl elever, vårdnadshavare och kollegor. Du gillar att vara med och påverka och ta ansvar för din arbetsplats. Ser det som självklart att vara lösningsfokuserad och sträva efter att nå högre måluppfyllelse tillsammans med dina kollegor.

Kvalifikationer:

Legitimerad grundlärare med inriktning mot fritidshem eller annan utbildning som arbetsgivare bedömer likvärdig. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet, så som engagemang, flexibilitet, samarbete och struktur.

Meriterade är erfarenhet från liknande arbete och goda kunskaper om digitala verktyg/IT.

Personlig utveckling är en viktig hörnsten om du vill arbeta på Spekerödskolan. Du som person skall vara intresserad av att utveckla dig själv, dina elever och verksamheten. Du tar aktivt ansvar för din egen utveckling genom att ta del av aktuell forskning, litteratur, det utvidgade kollegiet och omvärldsspaning. Du vill framför allt vara med och utbilda Världsmedborgare!
 

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse. Rekrytering kommer att ske löpande och vi förbehåller oss rätte att tillsättning kan komma att ske före sista ansökningsdag, så vänta inte med att skicka in ansökan!
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2022-12-11

Arbetsgivarens referensnummer: A1177394

Upplysningar lämnas av:

Annika Bengtsson
Rektor
Telefon: 0303-736001
E-post: annika.k.bengtsson@ stenungsund.se

Facklig(a) företrädare
De fackliga förbunden nås via kommunens växel
Telefon: 0303-73 00 00

Dela detta jobb

Spekerödskolan söker fritidslärare/ fritidspedagog - Är du vår nya kollega?

Stenungsunds kommun