skoljobb.se

logo

Studie- och yrkesvägledare 50%

Företag Höganäs kommun
Regioner
Utgår

2022-11-30

Ansök nu

Studie- och yrkesvägledare 50%

Kullagymnasiet

Om arbetsplatsen

Höganäs ambition är att vara en av Sveriges bästa kommuner och våra förväntningar på oss själva är höga. Vi har invånaren och service i fokus och tillsammans åstadkommer vi goda resultat. Nyckeln till framgång är att ha medarbetare som brinner för sitt jobb, så det förväntar vi oss att du också gör! Våra interna ledord är kommunikation och koncerntanke. Vi tror att ett öppet kommunikationsklimat ger effekt på vår kommun, våra invånare, våra företagare, våra föreningar och våra besökare. Höganäs blir då - väl värt att investera i. Har du redan nu tankar om hur Höganäs kan bli en av Sveriges bästa kommuner? Då kanske du är den vi söker! Du vet, precis som vi, att lärandet är en livslång process som startar i tidig ålder. För att hjälpa hela barnet hela vägen, från förskoleålder till gymnasiet, arbetar utbildningsförvaltningen med att ge barnen tro på den framtid som kommer. Höganäs ambition är att vara en av Sveriges bästa skolkommuner och våra förväntningar på oss själva är höga. Så, ligger pedagogik, barn och ungdomar dig varmt om hjärtat? Och, har du redan nu tankar om hur du kan arbeta för att göra Höganäs utbildningsverksamhet ännu bättre? Då är det här du ska vara!

Arbetsuppgifter

Som SYV kommer du vara en viktig del i elevhälsoteamet när elevers studiesituation ska kartläggas och tas om hand. Du ska vägleda eleverna i frågor som rör studie- och yrkesval med utgångspunkt i elevernas individuella studieplan. Vägledningen ska vara generell såväl som individuell och ha som mål att stötta elevernas förmåga att göra väl underbyggda val kopplat till utbildningens mål samt framtida studie- och yrkesval. Du samarbetar med skolans pedagogiska personal, mentorer och elevhälsoteam samt är även en strategisk resurs för skolledningen i det övergripande skolutvecklingsarbetet. Utifrån din profession bidrar du till en god pedagogisk lärandemiljö med hög måluppfyllelse och utveckling av skolans inre pedagogiska arbete. Du arbetar nära dina studie- och yrkesvägledarkollegor med att strukturera och utveckla skolans rutiner inom berörda ansvarsområden. Du har ansvar för planering, genomförande, uppföljning, dokumentation och kommunikation med elever om studie- och yrkesval. I samband med eventuella studieförändringar bevakar du frågor kring elevens individuella studieplan och studieval. Tjänsten omfattar Introduktionsprogrammet, T4, Försäljning och service och ekonomiprogrammet. Tjänsten har ett större fokus på Introduktionsprogrammen. Arbetstoppar är mellan maj och september månad.

Kvalifikationer

Vi söker dig som: Har studie- och yrkesvägledarexamen Har dokumenterad erfarenhet av arbete med studie- och yrkesvägledning Kunskaper om det eftergymnasiala utbildningssystemet och arbetsmarknaden Har goda kunskaper i det svenska språket, i både tal och i skrift Har goda kunskaper i Officepaketet och digitala program samt andra tekniska stöd för elevers lärande Det är meriterande om du har: Erfarenhet av arbete på gymnasieskola Erfarenhet av marknadsföringsinsatser i samband med gymnasiemässor, öppna hus. Vi söker dig som är hänsynstagande, flexibel och anpassar ditt arbetssätt efter elevens behov. Du har lätt för att sätta dig in i andras situation då du är lyhörd och förtroendeingivande samt skapar goda relationer. Vi tror att du är kreativ och ser utanför boxen, tänker i nya banor och med en positivitet ser lösningar i stället för problem. Vidare visar du på en mycket god samarbetsförmåga med ett prestigelöst fokus på det gemensamma målet. Du har en servicekänsla i ditt samarbete med kollegor, lärare, vårdnadshavare och elever. Vi söker dig som också är strukturerad, arbetar enligt en tydlig process samt organiserar och planerar ditt arbete väl. Vi förutsätter att du har ett stort intresse för ungdomars utveckling, hälsa, lärande samt elevers förmåga att fatta väl underbyggda studie- och yrkesval. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Provanställning kan komma att tillämpas. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstidens utgång.

Anställningen

Omfattning

Deltid

50%

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Tillträde

Vi ser gärna att tjänsten kan erbjudas from jan-23

Antal tjänster

1

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum

Referensnummer

A1176944

Kontakt

Joakim Olefeldt

Rektor

0724 691 039

joakim.olefeldt@hogans.se

Petra Arnekull

Rektor

0734-357520

petra.arnekull@hoganas.se

Fackliga företrädare

Övrig information

"Höganäs kommun ska i alla sina rekryteringar sträva mot en jämnare fördelning mellan könen och en ökad representation av övriga olikheter inom kommunens olika verksamheter" - så står det i våra "Aktiva åtgärder för jämställdhet och mångfald". Det är inte alltid enkelt, men vi jobbar för detta varje dag. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. För att kvalitetssäkra vår rekryteringsprocess i Höganäs kommun använder vi rekryteringsverktyget Offentliga Jobb/Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via Offentliga Jobb genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du till Visma/Offentliga Jobb via hjälpformuläret, se info på Offentliga Jobb - alternativt ring 0771-693 693.

Dela detta jobb

logo
Studie- och yrkesvägledare 50%

Höganäs kommun